Friday, 27 September 2013 17:14

Turizam

Sa sigurnošću se može potvrditi da je turizam osnovna gospodarska djelatnost na području Općine Pirovac. Smještaj je organiziran u komfornim apartmanima i sobama privatnih iznajmljivača. 

Privatne sobe i apartmani

ukupan broj domaćinstava -
iznajmljivači soba i apartmana

ukupan broj soba
i apartmana

ukupan broj 
postelja

269

635

2.071


Isto tako, na atraktivnim lokacijama svoje usluge pružaju i privatni auto – kampovi. 

Privatni auto–kampovi

ukupan broj domaćinstava -
iznajmljivači kamp jedinica

ukupan broj mjesta
za kampiranje

ukupan broj mjesta
u šatorima

8

75

225


Treba naglasiti da se broj smještajnih kapaciteta povećava iz sezone u sezonu, uz kontinuirano poboljšavanje kvalitete samog smještaja i ponude. Susretljivost domaćina u većini slučajeva rezultira dugogodišnjim posjetima gostiju.

Nositelj turističke ponude je hotelsko–turistički kompleks "Miran" .Izgrađen je u dalmatinskom stilu, kategoriziran sa tri zvjezdice i raspolaže sa 71 sobom. Hotel je smješten na prekrasnoj prirodnoj plaži. Uz svoje hotelske usluge nudi i brojne rekreacijske sadržaje.

Unutar hotelskog kompleksa na raspolaganju su i apartmani kao samostalni objekti, te auto-kamp kapaciteta 600 mjesta sa svim pratećim sadržajima.

Ostali sadržaji hotela su: restoran, aperitiv bar, snack-bar, otvoreni bazen s morskom vodom, teniski tereni, stolni tenis, vrtni šah, odbojka, tobogan te sportovi na vodi.

Nadalje, neposredno uz more, na glavnoj plaži Lolić, locirana su tri nekadašnja «odmarališta», objekti pozamašnih dimenzija, vrlo jednoličnog izgleda. Ovi objekti, ukupnog kapaciteta cca 400 ležajeva, imaju sve predispozicije da se za narednu turističku sezonu pretvore u interesantne mini hotele. 

Daljni razvoj turizma na području Općine Pirovac temeljit će se na Master & Marketing planu turizma Šibensko-kninske županije s ciljem povećanja broja turističkih kapaciteta i kvalitete turističke ponude, smanjenja «crnog tržišta» prvenstveno kod privatnih iznamljivača te unapređenja seoskog turizma u naseljima općinskog zaleđa, Kašić i Putičanje.

Back to top