Print this page
06 April 2017

100 tisuća kuna odobreno za javnu rasvjetu od MRRFEU-a

Općini Pirovac odobren je iznos bespovratnih sredstava od 100 tisuća kuna temeljem Programa podrške regionalnom razvoju kojeg je raspisalo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.
Projektom se planira rekonstrukcija i modernizacija dijela javne rasvjete na području Općine Pirovac, a ukupan projekt je vrijedan 220 tisuća kuna.

Program podrške regionalnom razvoju koncipiran je kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku gospodarskoj i socijalnoj revitalizaciji slabije razvijenih područja te jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja.

Ovim godišnjim programom Ministarstvo podržava razvoj lokalne zajednice u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture, prvenstveno izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata socijalne, komunalne i gospodarske infrastrukture na lokalnoj razini.
„Ovo je nastavak suradnje koju ostvarujemo sa različitim ministarstvima i zadovoljni smo da iz godine u godinu za različite projekte osiguravamo bespovratna sredstva. Projektima energetske učinkovitosti i u nadolazećim godinama ćemo pridavati značaj kao općina potpisnica inicijative europske komisije „Covenant of Mayors" s ciljem smanjenja udjela štetnih plinova za 20% do 2020. godine.", rekao je načelnik Ivan Gulam.