Print this page
04 October 2016

Započeli građevinski radovi na rekonstrukciji ordinacije opće/obiteljske medicine i ordinacije dentalne medicine

Obje ordinacije smještene su trenutno na prvom katu postojeće poslovne zgrade. Osim neadekvatnog prostora (mala kvadratura, nefunkcionalan raspored prostorija, derutan i prostor i oprema) temeljni problem predstavlja nemogućnost pristupa osoba s invaliditetom.

U tom smislu Općina Pirovac iznašla je rješenje svih navedenih problema izmještanjem obje ordinacije u prizemlje iste zgrade u nove prostorije.
U protekle dvije godine izrađena je cjelokupna projektna dokumentacija i ishođena pravomoćna građevinska dozvola.
Nakon proračunom osiguranih sredstava i provedene javne nabave radovi u vrijednosti cca. 950 tisuća kuna ugovoreni su sa tvrtkom Ranus d.o.o. iz Zagreba.

„Ovo je svakako jedan od očekivanijih projekata dugi niz godina i ponosan sam što smo ovaj tjedan konačno nakon dvije godine pripreme krenuli i sa građevinskim radovima. Posebno sam zadovoljan što će mještani i gosti dobiti modernu i po propisanom standardu ordinaciju opće medicine i ordinaciju dentalne medicine, te da smo odgovarajuće riješili i pristup osobama sa invaliditetom. Naši mještani i gosti zaslužuju bolju primarnu zdravstvenu uslugu i realizacijom projekta će je i dobiti.", rekao je načelnik Ivan Gulam.