Print this page
03 August 2017

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Drage Pirovčanke i Pirovčani! Dragi hrvatski branitelji! 

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja ove godine proslavljamo u čast već 22. obljetnice vojno – redarstvene akcije „Oluja" i naše države nastale u Domovinskom ratu, u kojem su hrvatski branitelji zahvaljujući svojoj požrtvovnosti i domoljublju izborili veličanstvenu pobjedu. 

Svi mi imamo obvezu odužiti se braniteljima gradeći i jedinstveno gospodarski razvijajući Hrvatsku kao zemlju koja je, u trećem desetljeću svoje državnosti zauzela svoje mjesto u europskoj zajednici država i naroda na dobrobit svih svojih građana. Dragi sugrađani, čestitamo Vam 5. kolovoza – Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. 

Općinski načelnik                                                                           Predsjednik Općinskog vijeća Općine Pirovac
Ivan Gulam                                                                                    Zvonimir Dobrović


Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja jutros u 9 sati na groblju Sv. Ante bilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća za žrtve Domovinskog rata, a večeras u 21 sat na terasi Malog mista će Puhački orkestar Pirovac održati svoj tradicionalni koncert.

Subotnji program (5. kolovoza) započinje također Puhački orkestar Pirovac sa budnicom u 8 sati.
Program obilježavanja nastavlja se navečer od 22 sata sa zabavnim programom na Trgu Domovinskog rata u društvu benda Dalmatino. U ponoć je previđen vatromet.