Print this page
30 March 2016

Američki puhački orkestar iz Palm Springsa nastupio u Pirovcu!

Pirovačka Kino dvorana sinoć je bila apsolutno premala za sve koji su htjeli uživo poslušati američki puhački orkestar Palm Springs High School Spirit of the Sands.

Večer je otvorio domaćin Puhački orkestar Pirovac vođen dirigentom Denisom Jelušićem sa tri skladbe nakon kojih su nastupili gosti iz Kalifornije. Kombinacijom tradicionalnih izvedbi i novijih kao što su Uptown funk Bruna Marsa i skladbi Lady Gage praćenih scenskim nastupom doista su izazvali ovacije pirovačke publike, a koncert je trajao sat i trideset minuta.

U vrlo srdačnom raspoloženju tijekom koncerta načelnik Ivan Gulam i predsjednik Puhačkog orkestra Zoran Meić izmjenili su poklone sa dirigentom američkog orkestra Brianom Ingelsonom.

Gosti iz Palm Springsa ranije su u popodnevnim satima razgledali Pirovac u društvu načelnika, a posebno su bili iznenađeni činjenicom da je bračkim kamenom kojim je građena pirovačka riva izgrađena i Bijela kuća u Washingtonu.

Nakon koncerta nastavljeno je druženje članova orkestara, a od strane vodstva američkog orkestra izražen je i poziv Puhačkom orkestru Pirovac za posjet u Palm Springs u jesen 2017. godine.

„Počašćeni smo posjetom američkog orkestra koji je na svojoj turneji po Hrvatskoj i Sloveniji odabrao samo Pirovac i slovensku Postojnu kao lokacije na kojima će nastupiti. Da je riječ o doista izvrsnom orkestru govori i činjenica da su proputovali cijeli svijet, ali i nastupali u kampanji i prilikom inauguracije američkog predsjednika Barracka Obame.  Bilo je ovo doista jedinstveno iskustvo vjerujem za sve naše mještane i još jedan dokaz da je Pirovac sve više destinacija koja se ne zaobilazi.“, rekao je načelnik Ivan Gulam.

„Na ovoj posjeti u suradnji sa kolegama iz Slovenije smo radili gotovo 8 mjeseci i doista smo zadovoljni da je sinoć sve prošlo kako smo i zamislili. Ovo je i odličan uvod u 60. godišnjicu postojanja orkestra koju već sad počinjemo planirati u suradnji sa našom općinom. Vjerujem da će i taj događaj biti na vrlo zavidnoj razini kako i priliči najstarijoj pirovačkoj udruzi.“, rekao je predsjednik Puhačkog orkestra Pirovac Zoran Meić.