Print this page
10 March 2016

Prijavite putem mobilne aplikacije ili weba komunalne probleme i ubrzajte njihov popravak!

KOMUNALAC je novi moderan i učinkovit alat za evidenciju i upravljanje prijavama komunalnih problema koji radi prema načelu: čujemo naše građane, slušamo naše građane, rješavamo problem. Aplikaciji pristupite putem web sučelja na www.pirovac.hr/komunalac ili mobilne aplikacije koju besplatno možete skinuti na Google Play Store-u.

Sve prijave (rupe na cesti, napuštena vozila, pokvarene žarulje javne rasvjete, grafiti, razbijene klupice u parku, slomljene grane itd.) vidljive su od danas općinskim komunalnim službama i komunalnoj tvrtci Vrilo d.o.o..

Kako prijaviti problem?

Problemi se prijavljuju jednostavno i detaljno. Kratko opišete svoj problem, fotografirate i šaljete. Prijaviti je moguće na dva načina:
- pametnim telefonom – na terenu
- računalom – na karti 

Zašto koristiti KOMUNALAC?

- Jednostavno korištenje       
Olakšava posao komunalnim redarima i komunalnim službama.
- Ubrzava proces
Ubrzava otklanjanje prijavljenih komunalnih problema.
- Arhiviranje i praćenje
Arhivira sve prijave i tijek riješavanja i pruža bolji uvid u tijek procesa.
- Bolja komunikacija
Pospješuje komunikaciju građana s Općinom Pirovac i interakciju sa svojim građanima.
- Transparentnost
Funkcioniranje servisa omogućuje transparentnost lokalne samouprave.
- Povećava ugled
Ulaganje u inovativnost i transparentnost povećava ugled općine.

Ovim servisom očekuje se transparentniji, učinkovitiji i brži rad Vrilo d.o.o. i rada općinskih službi koje su zadužene za održavanje i uklanjanje komunalnih problema u Općini Pirovac.

Aplikacija je besplatna i dostupna za pametne telefone s Android operativnim sustavom (uskoro i za iPhone i Windows mobilni operativni sustav). Način korištenja je jednostavan za krajnjeg korisnika, jer sve što treba je odabrati lokaciju komunalnog problema na karti i opisati problem.

„Od danas smo među prvim JLS u županiji koje svojim građanima i posjetiteljima omogućuju da i putem mobilne aplikacije ili weba prijave sve što ih muči bez čekanja komunalnog redara ili djelatnika komunalnog poduzeća. Posebno sam zadovoljan što su aplikaciju dizajnirali i u potpunosti razvili moj zamjenik Ante Čubrić i komunalni redar Ante Begić tako da je ova inovacija za građane Općine Pirovac besplatna, a slične se na tržištu prodaju i za više desetaka tisuća kuna. Vjerujem da će se ova aplikacija svidjeti građanima i da će se komunikacija sa općinom sve više biti online što i značajno smanjuje troškove.“, rekao je načelnik Ivan Gulam.

„Općina Pirovac je bogatija za još jednu uslugu koju pružamo našim mještanima, a radi se o aplikaciji za prijavu komunalnih problema i drago mi je što smo nakon višemjesečnog truda i programiranja i ovaj projekt priveli kraju. Primjenom ove aplikacije svaki građanin postaje mali komunalni redar što će nadamo se uvelike ubrzati proces rješavanja problema i učiniti mještane još zadovoljnijima. Aplikacija će ubrzo biti dostupna i za iPhone te Windows mobilne uređaje, a korisnici navedenih mobilnih uređaja imaju mogućnost pristupa web stranici www.pirovac.hr/komunalac koja je prilagodljiva širini ekrana mobilnog uređaja, tako da je problem moguće prijaviti i pristupom navedenoj web lokaciji. “, rekao je zamjenik načelnika Ante Čubrić.

 

Android mobilna aplikacija      Web stranica