Print this page
16 December 2015

Otvorenje Kina Pirovac ovog petka sa filmom Ratovi zvijezda - Sila se budi!

Nakon što smo se u rujnu prošle godine prijavili na poziv Ministarstva kulture za financiranje javnih potreba u kulturi zaprimili smo obavijest da je Općini Pirovac u svrhu digitalizacije odobreno bespovratno 300 tisuća kuna. Ukupna vrijednost projekta digitalizacije Kino dvorane Pirovac iznosi oko 400 tisuća kuna. 

Kino dvorana je svih ovih godina bila namijenjena nizu različitih događanja, ali se nije ulagalo u opremu. Svi korisnici dvorane osuđeni su na zastarjele tehnologije prezentacije i ozvučenja, daleko od njihovih potreba. Realizacijom ovog projekta to je ispravljeno.

Kino dvorani je vraćena prvobitna funkcija s čime smo izuzetno zadovoljni, a vizija je da se pored kulturnog izričaja različitih udruga koje koriste prostorije kino dvorane, raznovrsnom i kontinuiranom ponudom kvalitetnog filma stvori novo pirovačko društveno središte s odgojnim i obrazovnim programima. Također ćemo ponovno vratiti i ljetno kino i to na Trg Rudina. 

„Da Kino Pirovac neće zaostajati za nikim govori i činjenica da će ovog petka biti i prva projekcija i to dugo očekivanog nastavka filmskog spektakla Ratovi zvijezda – Sila se budi u 3D-u koji milijuni obožavatelja očekuju diljem svijeta. Projekcije ovog petka u opremljenom kinu su za građane besplatne dok će se iduće projekcije ubuduće naplaćivati kroz cjenik koji će Vrilo d.o.o. utvrditi. Zahvaljujem Ministarstvu kulture što je ovaj projekt podržalo i uživajte u filmovima.", rekao je načelnik Ivan Gulam.

RATOVI ZVIJEZDA: SILA SE BUDI 

IZVORNO IME: Star Wars Episode VII - The Force Awakens 
REDATELJ: J.J. Abrams   |  ŽANR: akcija, avantura, fantazija 
ULOGE: Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher 
TRAJANJE FILMA: 136 minuta  |  GODINA: 2015  |  DRŽAVA: SAD  | 
POČETAK PRIKAZIVANJA: 18.12.2015

SADRŽAJ FILMA:

Najiščekivaniji film godine, Ratovi zvijezda: Sila se budi, sedmi je nastavak franšize Ratova zvijezda i ujedno prvi snimljeni film iz nove trilogije. Nastavak sage Ratovi Zvijezda dešava se 30 godina nakon radnje filma Ratovi zvijezda VI: Povratak Jedija (1983). U najnovijem nastavku pojavljuju se i novi likovi Finn, Rey i Poe Dameron zajedno s onima iz prijašnjih nastavaka Ratova zvijezda.

Film Ratovi zvijezda – Sila se budi, prikazuje se u:

  • Petak, 18. prosinca u 18 sati, a dvorana se otvara u 17.40h.
  • Petak, 18. prosinca u 21 sati, a dvorana se otvara u 20.40h.


Besplatne ulaznice mogu se preuzeti u petak na blagajni tvrtke Vrilo d.o.o. do 15h ili od 17.15h u Kinu Pirovac za prvu ili drugu projekciju.

S obzirom na ograničeni broj sjedala unaprijed se ispričavamo svima koji će eventualno ostati bez kino ulaznice za premijeru. 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=sGbxmsDFVnE