27 July 2015

Pirovački DVD u pomoći Pelješcu

Članovi DVD-a Pirovac po zapovijedi proteklog su tjedna još jednom dokazali svoju hrabrost i spremnost boriti se sa svakim izazovom i vatrenom stihijom. 

Tijekom tjedna priskočili su u pomoć svojim kolegama u Ponikvama na Pelješcu, te su od 22. srpnja do 26. srpnja u smjenama dvije pirovačke ekipe danonoćno sudjelovale u obrani od požara koji je prijetio domovima, stanovnicima i gostima. 

Našim mladim sezonskim vatrogascima ovo je zasigurno novo veliko iskustvo i ponosni smo na njihov iskazani angažman i odlučnost.
Podsjećamo na Pelješcu je požarom zahvaćeno oko 1800 hektara borove šume, makije, niskog raslinja, vinograda i maslinika.

U gašenju požara sudjelovala su dva zračna traktora, 2 helikoptera s uređajem za gašenje te ukupno 193 vatrogasca sa 40 vatrogasnih vozila iz DIP-a Zadar, Šibenik i Dubrovnik, dislokacije iz Splitsko-dalmatinske, Zadarske i Karlovačke županije, kao i lokalne vatrogasne snage s otoka Pelješca i Dubrovačko-neretvanske županije, uključujući i 50 pripadnika namjenski organiziranih snaga HV.

Dečki, obranili ste Pelješac i kapa do poda!

Back to top