03 June 2015

Ministarstvo turizma odobrilo 280 tisuća kuna za plažu Starine

Odlukom ministra turizma g. Lorencina o odabiru projekata i dodjeli bespovratnih sredstava temeljem Programa Fonda za razvoj turizma u 2014. godini Općini Pirovac za projekt „Izrada projektne dokumentacije uređenja plaže Starine" odobreno nam je 280 tisuća kuna. 

Odluka o početku realizacije ovog projekta donesena je odmah na prvoj sjednici turističkog vijeća, a dobivenim sredstvima smo još jedan korak bliže ostvarenju ovog važnog projekta za razvoj naše Općine Pirovac i pirovačkog turizma čime zaokružujemo našu viziju razvoja i tematiziranja plaža.

Odobrena sredstva će biti dostatna za izradu ukupne projektne dokumentacije, a naglasak će biti na povećanju plažnog prostora budući da je navedeni problem sve izraženiji. Uređenje obalnog pojasa plaže Starine je prepoznat kao jedan od ključnih projekata turističke ponude, a cilj projekta je podizanje kvalitete turističkih usluga, očuvanje i zaštita okoliša te podizanje razine kvalitete života na tom području. Uređenim obalnim pojasom dodatno će se oplemeniti i dio mjesta u kojem se nalaze brojni apartmani. Vjerujemo da će Ministarstvo turizma i kroz buduće natječaje za dodjelu bespovratnih sredstava podržati završetak ovog projekta.

„Nakon više od pedeset godina bavljenja turizmom konačno smo na pravom putu kompletirati dokumentaciju uređenja plaže Starine kao osnovnog pirovačkog turističkog resursa. Iako su privatni iznajmljivači godinama značajno ulagali u svoje objekte, prečesto nisu bili konkurentni zbog plaže koja nije nudila gotovo nikakav sadržaj. Ulaganja u plažu Starine su doista prioritetna, a tematskim uređenjem tog prostora rasteretit će se i plaža Lolić i njen nosivi kapacitet. Konačnim uređenjem želimo plažu Lolić brendirati kao urbanu plažu koja će cjelokupnim dnevnim i večernjim programom biti okrenuta mlađoj populaciji. Uređena plaža Starine bila bi tzv. „relax zone" i programom i sadržajem usmjerena više na obitelji s djecom i starijoj populaciji." - zaključuje načelnik Ivan Gulam. 

Back to top