Print this page
14 May 2015

Bivše odmaralište „Podravka“ ide na prodaju!

Nekadašnje odmaralište tvrtke „Podravka“ iz Koprivnice je ogledni primjer svih faza naše tranzicije posljednjih dvadesetak godina, uključujući sadašnje, drastično zapušteno i devastirano stanje objekta. Taj nekad turistički objekt već duže vremena nije više vlasništvo Podravke, ali do danas ni novi vlasnik tvrtka G.B. gradnja d.o.o. prostor nije privela svrsi već je završila u međuvremenu u stečaju. 

Odmaralište je izgrađeno početkom sedamdesetih godina, a na površini od oko 14 tisuća četvornih metara, po sredini glavne pirovačke plaže, smještena je glavna zgrada, nekoliko pomoćnih i veliko parkiralište. Početkom devedesetih u objektu su nekoliko godina boravile ratne izbjeglice iz pirovačkog i šibenskog zaleđa i, nažalost, cijeli kompleks je bio temeljito devastiran.

Nakon završetka rata, odmaralište je bilo izvan funkcije i do danas čeka se obnova.

Nedavno je konačno Trgovački sud u Zagrebu zaključio ovaj slučaj te je pravomoćnim rješenjem suda određena prodaja u stečajnom postupku nekretnine u vlasništvu stečajnog dužnika G.B.GRADNJA d.o.o. uz odgovarajuću primjenu Ovršnog zakona, i to:

• kč.br. 579/1, neplodno u pov. 1285 čm i kč. br. 579/2, neplodno u pov. 1014 čm, sve upisano u zk. ul. 2865 k.o. Pirovac,
• kč. br. 585 šuma u pov. 10911 čm kao z.k. tijelo I. , kč. br. 1015 ZGR, ZGRADA u pov. 168 čm, kč br. 1016 ZGR, ZGRADA u pov. 168 čm, kč. br. 1017 ZGR, ZGRADA u pov. 265 čm, kč. br. 1018 ZGR, ZGRADA, u pov. 732 čm i kč. br. 1019 ZGR, ZGRADA u pov. 106 čm kao zk. tijelo II, sve upisano u zk. ul. br. 2873 k.o. Pirovac, a sve kod Općinskog suda u Šibeniku, Z.K. odjela Tisno.

Ovim zaključkom određuje se prva prodaja - javna dražba nekretnine, a početna cijena nekretnine utvrđuje se u iznosu od 48.342.024,11 kn. Ročište za javnu dražbu određuje se za dan 28.svibnja 2015. godine.

„Bili smo uporni posljednje gotovo dvije godine i u suradnji sa stečajnim upraviteljem došla nam je još jedna lijepa vijest za budućnost pirovačkog turizma! Bivše odmaralište „Podravka“ nakon previše godina agonije ide na prodaju. Ročište za prvu javnu dražbu je za dva tjedna i iako osobno sumnjam da je početna procijenjena cijena realna ipak vjerujem da ćemo tijekom godine dana na novoj dražbi dobiti novog vlasnika i investitora. Zainteresiranih tvrtki ima i sa nekima su već i odrađeni sastanci. Ne sumnjamo u pozitivan rasplet događaja, a da će općina biti partner svakom ozbiljnom investitoru govori i činjenica da smo već i krenuli u izradu Urbanističkog plana uređenja kompletne Ugostiteljsko-turističke zone „Miran“ na 11 hektara koji će definirati svaku buduću gradnju. O značaju novog kvalitetnog smještaja za Pirovac kao turističku destinaciju ne moramo ni govoriti, ali posebno nas raduje mogućnost otvaranja novih radnih mjesta.“, rekao je načelnik Ivan Gulam.