Print this page
30 April 2015

Čestitamo Međunarodni praznik rada!

Poštovane građanke i građani,

Teško je čestitati praznik rada u uvjetima kad mnogo naših prijatelja ne radi ili za svoj rad ne prima plaću, kad su radnička prava ugrožena te kad radnici svakodnevno strepe za svoja zaposlenja, a mladi razmišljaju o odlasku van granica Hrvatske. 

Iako se problemi u našem društvu nagomilavaju godinama, Međunarodni praznik rada prilika je da se još jednom sjetimo značajne uloge radništva u razvoju društva, njihove borbe kroz povijest, te stečevina te borbe koje običavamo zvati socijalna država.

Općina Pirovac danas ulaže znatna sredstva i resurse kako bi se stvorili bolji uvjeti života i rada na našem području i ne sumnjamo da će se realizacijom projekta Marine Pirovac, Poduzetničke zone Torine i stvaranjem pretpostavki za ulaganja u Ugostiteljskoj-turističkoj zoni Miran osigurati jasna i sigurna perspektiva svim pirovačkim generacijama.
U svoje osobno ime, te u ime Općine Pirovac svima želim sretan Međunarodni praznik rada, uz vjeru da će sljedeće godine opći gospodarski uvjeti biti pozitivniji, a uvjeti rada bolji nego danas.

Ivan Gulam
Općinski načelnik