17 April 2015

Tour of Croatia na Jurjevo u Pirovcu

Tour of Croatia, međunarodna je etapna biciklistička utrka oko Hrvatske koja će se održati od 22. do 26. travnja na trasi dugačkoj skoro 900 kilometara duž Jadranske obale, ali i unutrašnjosti Hrvatske. Međunarodna biciklistička federacija dala je svoje odobrenje organizatorima za ovaj vrhunski sportsko-turistički događaj koji će okupiti 20 svjetskih profesionalnih biciklističkih ekipa sa 160 natjecatelja. 

Uz spomenuti sportski aspekt, velika je i promidžbena vrijednost projekta Tour of Croatia kao događanja u predsezoni i važan utjecaj na promociju Hrvatske, što potvrđuje televizijski prijenos u 54 zemlje svijeta s oko 15 milijuna gledatelja dnevno na Eurosportu, HTV-u i brojnim drugim međunarodnim postajama. 

Utrka prolazi kroz 8 županija, 9 gradova, 2 nacionalna parka i 3 parka prirode te će slike hrvatskih prirodnih ljepota obići cijeli svijet.

"S obzirom na to da se utrka snima iz zraka i kroz ulice, ovaj događaj odlična je prilika za promociju našeg Pirovca. Posebno smo sretni što će igrom slučaja međunarodna biciklistička utrka proći kroz mjesto u četvrtak na samo Jurjevo tj. na dan naše općine.", rekao je načelnik Ivan Gulam.

Back to top