Print this page
27 February 2015

Premijer Zoran Milanović posjetio Općinu Pirovac

Premijer Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović u pratnji ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaš Dončića i svojih suradnika posjetio je Pirovac te se upoznao sa tijekom radova na kapitalnim projektima koji se trenutno izvode. 

Možemo zaključiti da sve ide prema planu i da će tvrtka „Adriatic charter" d.o.o. sve odraditi na zadovoljstvo svih mještana i gostiju Pirovca. Treća faza radova nastaviti će se ove jeseni, a dotad će biti izvedeni svi pomorsko-građevinski radovi na izgradnji primarnog i sekundarnog lukobrana Marine Pirovac. Odnosi se to na i novu obalnu liniju na budućoj sjevernoj i zapadnoj strani akvatorija Marine, uređenje obalne površine, zelene površine, parkirališta i tri plutajuća gata Marine. 

Ovime se Pirovac upisuje kao destinacija u nautičku kartu Hrvatske i nastavlja se razvoj općine. Vjerujemo da će osim 30-ak radnih mjesta u samoj Marini ona i potaknuti lokalno poduzetništvo i time osigurati perspektivu mladim ljudima.

Vrijednost radova na rekonstrukciji dijela obalnog zida Luke Pirovac-Porat iznosi 2,5 milijuna kuna koje u iznosu od milijun kuna sufinancira Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture te su prilikom obilaska i premijer i ministar bili vidljivo zadovoljni kvalitetnom izvedbom projekta.
„Unatoč vremenskim neprilikama drago nam je što je premijer Milanović pronašao vremena i posjetio našu Općinu, a svemu ovome još veći značaj daje i podatak kako je ovo prvi službeni posjet jednog premijera Pirovcu. Premijera i ministra upoznao sam i sa drugim projektima koje pripremamo poput za nas vrlo važne ambulante i zubne ordinacije, poduzetničke zone Torine itd. Zahvalili smo još jednom i ministru pomorstva Siniši Hajdaš Dončiću na pomoći u sufinanciranju projekta izgradnje nove rive u portu, a bez koje ne bismo bili u mogućnosti tu vrijednu investiciju realizirati." rekao je načelnik Ivan Gulam.