Print this page
03 April 2014

Ministarstvo turizma Općini Pirovac odobrilo 300 tisuća kuna

Ministarstvo turizma Općini Pirovac odobrilo 300 tisuća kuna za projekt izrade cjelokupne projektne dokumentacije uređenja glavne plaže Lolić u Pirovcu.

 

Odluku o raspolaganju sredstvima Fonda za razvoj turizma, nakon objavljenog Javnog poziva za predlaganje projekata od 3. listopada 2013. godine, donio je ministar Darko Lorencin.

Kako smo i ranije najavljivali imamo jasnu viziju razvoja pirovačkog turizma, te konačnim uređenjem želimo plažu ‘Lolić’ brendirati kao urbanu plažu koja će cjelokupnim dnevnim i večernjim programom biti okrenuta mlađoj populaciji. Uređena plaža „Starine“ za koju paralelno izrađujemo dokumentaciju bila bi tzv. „relax zone“ i programom i sadržajem usmjerena više na obitelji s djecom i starijoj populaciji.

Plaža „Lolić“ ostaje glavna pirovačka plaža, a upravo ovih dana kandidiramo je i na novi natječaj Ministarstva turizma kako bismo nakon centra Pirovca lani ove godine i nju opremili HOTSPOTOM tj. bežičnim besplatnim internetom s obzirom da je riječ o turistički frekventnoj lokaciji koja nudi javne turističke sadržaje, a u radijusu do 500 metara obuhvaća i veći broj objekata ugostiteljske i druge turističke ponude. Osigurati ćemo i da plaža „Lolić“ i dalje bude nositeljica Plave zastave.

Ova Odluka potvrda je da je naša ideja i vizija razvoja prihvaćena od strane Ministarstva turizma i odlična je najava za nadolazeće sezone, te se zahvaljujem na odobrenim sredstvima za izradu dokumentacije - kazao je načelnik Ivan Gulam.

Projekt su 7. veljače Povjerenstvu za odabir projekata i dodjelu bespovratnih sredstava ministarstva predstavili načelnik Općine Pirovac, voditeljica Odsjeka za komunalnu djelatnost i prostorno planiranje i direktor tvrtke „Alkar u sridu“ d.o.o..