03 April 2014

Ministarstvo turizma Općini Pirovac odobrilo 300 tisuća kuna

Ministarstvo turizma Općini Pirovac odobrilo 300 tisuća kuna za projekt izrade cjelokupne projektne dokumentacije uređenja glavne plaže Lolić u Pirovcu.

 

Odluku o raspolaganju sredstvima Fonda za razvoj turizma, nakon objavljenog Javnog poziva za predlaganje projekata od 3. listopada 2013. godine, donio je ministar Darko Lorencin.

Kako smo i ranije najavljivali imamo jasnu viziju razvoja pirovačkog turizma, te konačnim uređenjem želimo plažu ‘Lolić’ brendirati kao urbanu plažu koja će cjelokupnim dnevnim i večernjim programom biti okrenuta mlađoj populaciji. Uređena plaža „Starine“ za koju paralelno izrađujemo dokumentaciju bila bi tzv. „relax zone“ i programom i sadržajem usmjerena više na obitelji s djecom i starijoj populaciji.

Plaža „Lolić“ ostaje glavna pirovačka plaža, a upravo ovih dana kandidiramo je i na novi natječaj Ministarstva turizma kako bismo nakon centra Pirovca lani ove godine i nju opremili HOTSPOTOM tj. bežičnim besplatnim internetom s obzirom da je riječ o turistički frekventnoj lokaciji koja nudi javne turističke sadržaje, a u radijusu do 500 metara obuhvaća i veći broj objekata ugostiteljske i druge turističke ponude. Osigurati ćemo i da plaža „Lolić“ i dalje bude nositeljica Plave zastave.

Ova Odluka potvrda je da je naša ideja i vizija razvoja prihvaćena od strane Ministarstva turizma i odlična je najava za nadolazeće sezone, te se zahvaljujem na odobrenim sredstvima za izradu dokumentacije - kazao je načelnik Ivan Gulam.

Projekt su 7. veljače Povjerenstvu za odabir projekata i dodjelu bespovratnih sredstava ministarstva predstavili načelnik Općine Pirovac, voditeljica Odsjeka za komunalnu djelatnost i prostorno planiranje i direktor tvrtke „Alkar u sridu“ d.o.o..

Back to top