25 October 2013

Općina Pirovac u posjeti Wienerneustadt-u

14.10.2013. načelnik Općine Pirovac Ivan Gulam i njegov zamjenik Ante Čubrić posjetili su austrijski Wiener Neustadt u blizini Beča. Glavna tema sastanka u gradskoj upravi grada bila je povlačenje sredstava iz EU fondova za razvoj komunalne i druge infrastrukture i razmjena iskustava. 

Razgovaralo se i o modelima upravljanja gradskim poduzećima, a i ovdje je poseban naglasak stavljen na upravljanje komunalnim poduzećem, kao važnim dionikom budućeg razvoja.

Delegacija Općine Pirovac također je posjetila proizvodni pogon austrijske tvrtke Krammer u društvu njezinog prodajnog direktora i direktora tvrtke Hawle Hrvatska gdje su demonstrirani visoki standardi u proizvodnji hidranata, zdenaca i vodovodnih cijevi i priključaka.

Iskazan je i interes za investiranjem u buduću poduzetničku zonu koja bi se trebala realizirati nakon donošenja novog prostornog plana u Općini Pirovac. U vidu dobre suradnje i budućih poslovnih odnosa, Općini Pirovac je od strane tvrke Krammer doniran vrijedan zdenac koji će uskoro bit postavljen na pirovačkom novom groblju.

 

 

Back to top