25 October 2013

Općina Pirovac u posjeti Wienerneustadt-u

14.10.2013. načelnik Općine Pirovac Ivan Gulam i njegov zamjenik Ante Čubrić posjetili su austrijski Wiener Neustadt u blizini Beča. Glavna tema sastanka u gradskoj upravi grada bila je povlačenje sredstava iz EU fondova za razvoj komunalne i druge infrastrukture i razmjena iskustava. 

Razgovaralo se i o modelima upravljanja gradskim poduzećima, a i ovdje je poseban naglasak stavljen na upravljanje komunalnim poduzećem, kao važnim dionikom budućeg razvoja.

Delegacija Općine Pirovac također je posjetila proizvodni pogon austrijske tvrtke Krammer u društvu njezinog prodajnog direktora i direktora tvrtke Hawle Hrvatska gdje su demonstrirani visoki standardi u proizvodnji hidranata, zdenaca i vodovodnih cijevi i priključaka.

Iskazan je i interes za investiranjem u buduću poduzetničku zonu koja bi se trebala realizirati nakon donošenja novog prostornog plana u Općini Pirovac. U vidu dobre suradnje i budućih poslovnih odnosa, Općini Pirovac je od strane tvrke Krammer doniran vrijedan zdenac koji će uskoro bit postavljen na pirovačkom novom groblju.

 

 Izvješće udruga građana za 2017. godinu 

   
Back to top