Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Drage Pirovčanke i Pirovčani! Dragi hrvatski branitelji! 

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja ove godine proslavljamo u čast već 23. obljetnice vojno – redarstvene akcije „Oluja" i naše države nastale u Domovinskom ratu, u kojem su hrvatski branitelji zahvaljujući svojoj požrtvovnosti i domoljublju izborili veličanstvenu pobjedu. 

Općini Pirovac odobren projekt vrijedan 781 tisuću kuna za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje otpadi

Na temelju Odluke Ministarstva zaštite okoliša i energetike i temeljem objavljenog Javnog poziva za iskaz interesa za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje otpada od strane FZOEU-a, Općini Pirovac je odobren projekt vrijedan 781 tisuću kuna.

Općina Pirovac sa 50% iznosa sufinancira nabavu školskih udžbenika svim učenicima OŠ Pirovac

Kako bismo ublažili financijski teret kojeg svaka obitelj osjeća prilikom početka nove školske godine Općina Pirovac ovogodišnjim proračunom osigurala je financijska sredstva za nabavu školskih udžbenika za školsku godinu 2018./19. i to za sve polaznike Osnovne škole Pirovac. 

Općini Pirovac odobreno 1,83 milijuna kuna iz EU fondova

Općini Pirovac iz Europskog socijalnog fonda tj. Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Odobreno 1.829.900,08 kuna tj. 100% vrijednosti prijavljenog projekta općine „Plan za sretan dan". Glavna grana gospodarstva lokalnog područja je turizam i ugostiteljstvo u kojem je aktivna većina (radno sposobnog) stanovništva. Spomenuti sektori nerijetko zahtijevaju rad u popodnevnim smjenama i u večernjim satima (posebice u vrijeme turističke sezone koja se produžuje iz godine u godinu), a često se događa da ljudi iz Pirovca rade izvan svog mjesta prebivališta što dodatno produžuje period odsutnosti iz svog kućanstva. Navedeno posebno utječe na obitelji s malom djecom koje se susreću s problemom neusklađenosti radnog vremena dječjeg vrtića s potrebama zaposlenih roditelja. 

Back to top